Latest Stories



Shorte.st merupakan website yang menyediakan khidmat memendekkan URL atau Link sama seperti bit.ly dan goo.gl tapi sedikit berbeza iaitu anda boleh membuat duit dengan setiap link yang anda pendekkan! Sekarang terdapat banyak website yang menyediakan khidmat memendekkan url sama ada untuk meringkaskan URL yang panjang atau untuk tujuan menyembunyikan URL sebenar. Tapi hanya beberapa website sahaja yang boleh digunakan untuk membuat duit online seperti Adf.ly, Shorte.st dan Adfoc.us. Anda boleh menjadikannya sebagai sumber pendapatan sampingan dan untuk mendapatkan hasil yang lumayan anda perlu kaji dan pelajari selok belok mengenai program ini. Kami yakin, dari semasa ke semasa, hasil anda pasti akan meningkat.



Bagaimana shorte.st Berfungsi?

Seperti yang dijelaskan tadi, Shorte.st adalah penyedia khidmat memendekkan URL di mana ia juga turut menyertakan iklan pada setiap link atau URL yang anda pendekkan. Dari situlah anda akan menjana pendapatan. Iklan tersebut akan muncul untuk 5 saat dan selepas itu anda boleh klik “Skip Ads” untuk ke URL atau laman web sebenar. Setakat ini, jumlah yang akan anda perolehi ialah sekitar $0.50 – $4.70 untuk setiap 1000 view. Berikut adalah beberapa cara bagaimana anda boleh membuat duit online dengan Shorte.st;

1. Dengan Menayangkan Interstitial Ads. Menayangkan interstitial ads pada link anda adalah cara yang paling menguntungkan anda kerana iklan yang ditayangkan adalah full-screen sebelum pelawat link anda boleh ke website sebenar. Iklan tersebut akan muncul untuh tempoh 5 saat sebelum link Skip ads muncul untuk pelawat pergi ke URL sebenar. Klik sini untuk contoh

2. Dengan Menggunakan Framed Banner. Menggunakan cara ini, lebih selesa untuk para pelawat kerana iklan yang disiarkan adalah berbentuk banner dan tidak memenuhi screen. Walau bagaimana pun, hasilnya kurang berbanding cara pertama tadi. Klik sini untuk contoh


 

Bagaimana Untuk Menjana Wang Lebih Banyak Dengan Shorte.st?

Baiklah, di sini kami terangkan cara sebenar bagaimana untuk menjana $50 sebulan dengan menggunakan Shorte.st. Jika anda rajin, anda mampu menjana lebih dari $50 sebulan. Sebelum itu, jangan terpengaruh jika ada yang mengatakan anda boleh jadi jutawan dengan program ini. Bagi kami, program ini adalah sebagai sumber pendapatan sampingan sahaja.

Membuat Post Di Forum. Jika anda biasa berforum online, tugas ini lebih mudah untuk anda. Terdapat banyak forum online membincangkan pelbagai topik dan mempunyai jutaan pelawat sebulan.

Antara forum yg anda boleh cuba adalah:
Gempak.org
Syok.org
Sempoi.org


Katalah, anda mahir menggunakan Photoshop atau mahir menggunakan Kamera Digital, anda boleh mendaftar di forum – forum yang berkaitan dengan photoshop dan digital camera. Anda boleh berkongsi gambar – gambar menarik dengan create Shorte.st link ke gambar atau apa – design yang menarik kepada ahli forum yang lain. Anda boleh create thread atau topik misalnya “Logo percuma untuk website anda atau template percuma untuk blog anda”. Letakkan sedikit penerangan dan sedikit gambar yang berkaitan. Kemudian anda pendekkan link ke logo atau template percuma tadi menggunakan Shorte.st. Jika anda sangat aktif melakukan kaedah ini, anda pasti mendapat ribuan klik ke link Shorte.st anda. Anda perlu mendaftar di seberapa banyak forum berkaitan yang boleh dan lagi bagus jika forum tersebut mempunyai ramai ahli.

Untuk meningkatkan lagi hasilnya, kami sarankan anda daftar di forum berbahasa Inggeris kerana pasarannya adalah di seluruh dunia. Anda boleh berkongsi apa sahaja yang disukai ramai seperti ebook, software, movie, game dan macam – macam lagi.

Upload Video Ke Youtube. Youtube adalah cara yang sangat popular untuk buat duit online dan boleh juga diaplikasi untuk menbuat duit online menggunakan Shorte.st. Jika anda tahu membuat video, anda boleh buat video tentang software baru, lagu baru, sesuatu yang hangat, video panduan membuat kek, dan sebagainya. Kemudian anda letakkan link untuk mereka mendapaktan video tersebut di ruangan description dan jangan lupa, link tersebut mestilah dipendekkan dengan Shorte.st. Disebabkan video adalah cara yang sangat berkesan untuk anda mendapatkan traffic atau pelawat dengan beretusan, maka anda boleh membuat seberapa banyak video yang boleh serta muat naik di youtube dan video sharing site yang lain. Anda pasti akan mendapat beribu – ribu klik ke link Shorte.st anda. Lagi banyak video yang anda upload, lagi banyaklah duit yang anda mampu buat.

Membuat Link Kepada Sesuatu Yang Menarik Setiap Hari. Jika anda aktif menggunakan website seperti Facebook, Twitter, Myspace atau mana – mana website sosial yang lain, anda juga boleh buat duit online dengan Shorte.st. Secara ringkasnya, lebih banyak link yang anda buat, maka lebih banyak duit yang anda mampu buat. Letakkan atau kongsikan link – link ke website yang mempunyai pengunjung yang ramai. Link tersebut biasanya akan kekal selama – lamanya dan anda juga berpotensi untuk mendapatkan wang secara beterusan. Walau bagaimanapun, jangan meletakkan link anda di IM seperti YM dan sebagainya kerana anda tidak akan mendapat apa – apa dan mungkin akaun Shorte.st anda boleh dibatalkan.


Ciri – Ciri Tambahan Menarik Shorte.st

Shorte.st adalah website yang sangat bagus dan ada sesuatu yang menjadikannya bagus. Ini termasuklah interface yang user friendly dan mudah difahami walaupun untuk mereka yang masih baru. Shorte.st juga mempunyai forum dimana anda boleh berkomunikasi dan bertanyakan soalan kepada admin dan ahli – ahli yang lain serta melihat testimonial dan bukti pendapatan. Ini untuk membuktikan bahawa website ini bukanlah SCAM dan ia memang betul. Anda juga akan mendapat laporan terperinci tentang prestasi link anda seperti jumlah klik, dari mana pelawat datang (seluruh dunia), dan jumlah pendapatan anda. Apa pun, yang paling penting, anda hanya memerlukan payout yang kecil iaitu hanya $5.00 sebelum anda boleh transferkan ke akaun paypal anda.



* Dapat lebih daripada $4.00 per 1000 klik
* Semua iklan adalah umum & tiada pop-up
* Boleh melihat statistik berapa klik untuk setiap link/url
* Serendah $5.00 untuk transfer ke paypal
* Link/url menjadi pendek & tidak memerlukan ruang yg panjang
* Cuma 5 saat "skip ads"
* Copy, paste, shrink, copy, paste = dapat duit




Carian Lain:
  • Buat duit online
  • Buat duit dengan mediafire
  • Buat duit dengan youtube
  • Buat duit dengan facebook
  • Buat duit dengan blog
  • Buat duit dengan gambar
  • Buat duit dengan video
  • Jana pendapatan sampingan
  • apa itu adf.ly
  • what is adf.ly
  • apa itu shorte.st
    Read More ...

    Latest Stories

    Cara mudah untuk membuat duit secara online

    Program ini memang sesuai untuk golongan kaki online, kaki game, kaki forum, kaki download, kaki upload, kaki youtube, dan apa-apa sahaja yang sama kaki dengan online dengan syarat ada internet. Gomez PEER ni lagi bagus jika PC korang terbuka online 24 jam. Lagi lama anda online, lagi bertambah duit ke akaun anda. Aku dah cuba, memang menjadi.

    Gomez PEER running software


    Payment Proof:
    Payment history until June 2014

     
    Bukti Bulan Februari 2012
    Jun 2012



















    Apakah Gomez PEER??
    Gomez PEER adalah sebuah aplikasi java selamat yang berjalan di latar belakang PC anda dan memanfaatkan sumber terbiar sistem anda (seperti kuasa pemprosesan yang tidak digunakan, RAM, dan jalur lebar, bandwith) untuk menguji prestasi kebanyakan laman web yang paling popular di dunia.
    Gomez PEER is a secure java application that runs in the background of your PC and leverages your system’s idle resources (such as unused processing power, RAM, and bandwidth) to test the performance of many of the world’s most popular websites.

    Bagaimana Gomez PEER berfungsi??
    Dengan menggunakan ciri-ciri unik sistem anda, dalam kombinasi dengan sistem lain yangunik di seluruh dunia, permohonan Gomez PEER melaksanakan ujian yang mengukurbagaimana laman web membuat persembahan untuk pelawat mereka. Keputusanmemainkan peranan penting dalam membentuk bagaimana laman web ini berfungsi danmemperbaiki, dan kerana Gomez PEER berjalan di latar belakang sistem anda andapernah diperlukan untuk melawat laman web tertentu atau mengubah penggunaan Internetbiasa anda. Selagi anda disambungkan ke Internet Gomez PEER akan dapat untuk melaksanakan ujian tidak dengan kesan ke atas prestasi mesin anda.
    Gomez PEER tidak memantau atau merekodkan apa-apa aktiviti melayarilaman web peribadi anda.

    By using your system’s unique characteristics, in combination with other unique systems around the world, the Gomez PEER application performs tests that measure how websites perform for their visitors. The results play a pivotal role in shaping how these websites function and improve, and because the Gomez PEER runs in the background of your system you are never required to visit specific websites or alter your normal Internet usage. As long as you are connected to the Internet the Gomez PEER will be able to perform its tests with no impact on your machine’s performance. 
    The Gomez PEER application does not monitor or record any of your personal web browsing activity.






    Bagaimana saya boleh buat duit dengan Gomez PEER??
    Hanya menjalankan permohonan Gomez PEER seberapa kerap yang mungkin semasa online. Status aktif * Gomez PEER menjana wang dengan cara anda membiarkan software running.
    Setelah akaun anda aktif, pembayaran bulanan secara automatik didepositkan ke dalam akaun PayPal anda setelah nilai pembayaran minimum tercapai. ($5.00) Ahli yang aktif tetapi tidak memenuhi jumlah bayaran minimum bulanan, baki anda akan dibawa ke bulan depan.

    berapa proses kerja/minit dapat = $0.002 (sama ngan klik PTC 1ads)
    Sehari on9 24jam on boleh dapat = $0.08 - $0.10
    Promote kawan join & pasang Gomez PEER = $1.00 / actived user

    Nota Penting: Anda mesti mempunyai akaun PayPal untuk menerima bayaran untuk menjalankan perisian Gomez PEER. PayPal adalah satu-satunya kaedah di manapembayaran telah diedarkan. Selain itu, anda mesti menggunakan alamat email yang sama yang dikaitkan dengan akaun PayPal anda apabila mendaftar program Gomez PEER untuk memastikan penyampaian pembayaran PEER.
    Simply run the Gomez PEER application as often as possible while connected to the Internet. Active* Gomez PEERs accumulate earnings for their daily Online Time and every minute of work their system processes for the Gomez servers.
    Once your account is active, monthly payments are automatically deposited into your PayPal account as long as the monthly minimum payment is reached (PEERs located in China must use the Alipay in place of PayPal). Active PEERs that do not meet the monthly minimum payment amount will have their account balances carried over to the next month's earnings. 
    Important Note: You must have a PayPal account in order receive payments for running the Gomez PEER software. PayPal is currently the only method through which payouts are distributed. Additionally, you must use the same email address associated with your PayPal account when registering the Gomez PEER program to ensure proper delivery of PEER payments. (PEERs in China must use Alipay in place of PayPal)

    Cara untuk mendaftar ahli Gomez PEER:
    • Daftar di Website Peer Gomez  (sila pastikan korang isi "I was referred by (user name)" = adi8095) *susah2 aku post entri ni.. xsalahkan bg aku $1.00 tanpa korang mengeluarkan duit.
    • Download software dan Install software Gomez Peer di komputer korang. KLIK SINI
              Minimum System Requirements:
                   >>Windows XP/2003/Vista/2008 or Windows 7
                   >>Pentium III processor
                   >>128 MB RAM
                   >>43 MB of free hard drive space
    • Selepas Install, sile restart dan bila keluar windows, akan ada satu popup yang menanyakan username yang korang register di  Gomez PEER . Isikan username dan boleh setup dan minimizekan di tray windows korang.
    • Pastikan korang run software itu selama mana anda online untuk membuatkan korang layak bergelar Peer Active! Korang boleh check status korang di bar Gomez PEER .
    • Aku sendiri dapat status ACTIVE selepas 7hari aku daftar tengok status bertukar dari PENDING ke Aktif status. Bergantung kepada pihak Gomez PEER .
    Perhatian! Setelah anda mendaftar, biarkan software Gomez PEER  running walaupun anda masih status PENDING sehingga anda mendapat status ACTIVE. Pihak Gomez PEER  akan review permohonan anda dalam tempoh 14 hari.

    Penting! : Alamat e-mel anda mendaftar dengan akaun Gomez anda MESTI sama dengan email  akaun PayPal anda. Jika alamat e-mel berbeza , bayaran anda tidak dapat diproses.
    The e-mail address you register with your Gomez account MUST be the same e-mail address on file for your PayPal account. If the e-mail address differs between the accounts you payment will not be processed.

    Jika Korang ada 4 PC dirumah, korang boleh letak software yang sama disetiap PC menggunakan username korang. Tak boleh username berbeza. Jika username sama, tak apa. Pihak Gomez PEER  izinkan.





    Ringkasan Kelebihan Gomez PEER:

    *Hanya perlu biarkan software running secara automatik untuk menjana wang.

    *Running software tidak akan membuatkan PC/Laptop anda menjadi perlahan. Lihat system requirment.

    *Minimum Payout yang rendah, iaitu $5.00

    *Tidak perlu klik iklan dan sebagainya.

    *Sememangnya mudah!


    Read More ...

    Latest Stories

    Gomez Peer 'Easy way to earn money while online"

    What is Gomez PEER?

    Gomez PEER is a secure java application that runs in the background of your PC and leverages your system’s idle resources (such as unused processing power, RAM, and bandwidth) to test the performance of many of the world’s most popular websites.


    How does Gomez PEER work?

    By using your system’s unique characteristics, in combination with other unique systems around the world, the Gomez PEER application performs tests that measure how websites perform for their visitors. The results play a pivotal role in shaping how these websites function and improve, and because the Gomez PEER runs in the background of your system you are never required to visit specific websites or alter your normal Internet usage. As long as you are connected to the Internet the Gomez PEER will be able to perform its tests with no impact on your machine’s performance.

    The Gomez PEER application does not monitor or record any of your personal web browsing activity.









    How do I earn money with Gomez PEER?

    Simply run the Gomez PEER application as often as possible while connected to the Internet. Active* Gomez PEERs accumulate earnings for their daily Online Time and every minute of work their system processes for the Gomez servers.

    Once your account is active, monthly payments are automatically deposited into your PayPal account as long as the monthly minimum payment is reached (PEERs located in China must use the Alipay in place of PayPal). Active PEERs that do not meet the monthly minimum payment amount will have their account balances carried over to the next month's earnings.


    Important Note: You must have a PayPal account in order receive payments for running the Gomez PEER software. PayPal is currently the only method through which payouts are distributed. Additionally, you must use the same email address associated with your PayPal account when registering the Gomez PEER program to ensure proper delivery of PEER payments. (PEERs in China must use Alipay in place of PayPal)
    Read More ...

    Latest Stories















    All payout rates for each 1,000 views of shortened URLs


    Adf.ly: Click Here


    Adfoc.us: Click Here



    zPag.es: Click Here
    Read More ...

    Latest Stories


    Start to get earnings with your blog or webpage now!
    Just simply copy-and-paste the following script into your blog or webpage, all the websites in your pages with the assigned domains which included in the script will go via zPages! Thus, you can make money for your DESIRE LINKS in your webpage!
    <script>
    var z_t = 'pa'
    var domains = ['google.com','yahoo.com', 'msn.com', 'megaupload.com', 'rapidshare.com', 'yoursite.com', ];
    var z_vid = 7891213;
    var z_id = 4900;
    </script>
    <script src="http://zpag.es/js/zl.js"></script>

    Hits:

    1. You can modify or remove the domains above and make your ideal domain list (Max. 20 domains)
    2. If you don’t state any domains in the script, you will make money on EVERY LINKS in your webpages or blog
    You can also exclude any sensitive links by the following script:
    <script>
    var z_t = 'pa';
    var exclude_domains = ['yoursite.com',];
    var z_vid = 7891213;
    var z_id = 4900;
    </script>
    <script src="http://zpag.es/js/zl.js"></script>

    Optional:
    Ad type: There are 2 options of Ad type.
    var z_t = "pa"; - Interstitial Ad
    var z_t = "ba"; - Banner Ad
    Read More ...

    Latest Stories

     











    Our full page script tool helps you convert specific links on your website to AdFoc.us URLs automatically.

    Use the code below to include domains to shorten URLs with:

    <script type="text/javascript" src="http://cdn.adfoc.us/js/fullpage/script.js"></script>
    <script type="text/javascript">
     var id_user = 21775;
     var domains_include = ['google.com', 'yahoo.com', 'bing.com'];
    </script>
    

    Use the code below to exclude domains to shorten URLs with:

    <script type="text/javascript" src="http://cdn.adfoc.us/js/fullpage/script.js"></script>
    <script type="text/javascript">
     var id_user = 21775;
     var domains_exclude = ['google.com', 'yahoo.com', 'bing.com'];
    </script>
    

    The required variables to send are id_user and domains_include or domains_exclude which determine which links on your webpage to shrink. You can include as many domains as you want. The id_uservariable is your account ID and should not be modified from the value above.

    Use the full page script anywhere you have lots of links and want to convert them automatically. Your users will be redirected to your short URLs hassle-free!
    Read More ...

    Latest Stories














    If you have a website and wish to earn money when a visitor simply enters your site, please use the following script.
    Copy-and-paste the code below on to your webpage or blog.
    If you advertise your website on a PTC site, it is NOT permitted to include this Website Entry Script that page of your site.

    <script>
    var adfly_id = 490817;
    var adfly_advert = 'int';
    var frequency_cap = 5;
    var frequency_delay = 5;
    var init_delay = 3;
    </script>
    <script src="http://adf.ly/js/entry.js"></script> 

    The 'frequency_cap' is the number of times the user will be redirected to AdF.ly advertising in 24 hours.

    The 'frequency_delay' is the number of minutes between adverts show to the user, it recommended to keep the default settings.

    The 'init_delay' is the number of seconds between the advertising being displayed and your website loading. It is recommended to keep this to a few seconds so that user will see your website first and then our advertising. It reduces the chances of the user clicking the BACK button.

    If you want to use the Website Entry Script with the Banner advertising (less money, but less intrusive) change the following line:

    var adfly_advert = 'int';
    to
    var adfly_advert = 'banner';
    Read More ...